הוראות הכנה
מרכיבים
¼-כוס שמן זית
500-גרם פטריות שמפניון טריות וקצוצות
1-בצל גדול קצוץ
500-גרם אורז {אני מעדיפה פרסי}
50-גרם חמאה
1-כוס יין לבן יבש
4-כוסות מרק צח{אפשר מים}
100- 150 גרם גבינת "פרמזן"
מלח ופלפל גרוס לפי טעם
אופן ההכנה
לחמם שמן בסיר רחב וכבד ולהוסיף בצל קצוץ, לטגן עד לשקיפות ולהוסיף פטריות.
לטגן את הפטריות 10 דקות, לערבב פעמיים לפחות ולהוסיף אורז שטוף ומסונן, לערבב.
להוסיף יין ו-1 כוס מרק צח/מים, להביא לרתיחה ולערבב, להנמיך להבה ולבשל כ5 דקות.
להוסיף שוב כוס מרק צח, לערבב ולבשל כך עד שכל ארבע כוסות הנוזלים נספגות (סך כל זמן הבישול צריך להיות 25 דקות מרגע הוספת האורז לסיר).
להוסיף חמאה וגבינת "פרמזן", לערבב היטב וכעבור 2 דקות להסיר מהאש.
להגיש חם.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: איטלקי
שתף את המתכון
