הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי מקרל קפואים (באורך כ-25 ס"מ).
2 שני שום, מעוכות
חרדל דיז'ון למריחה על הדגים
2 ענפי רוזמרין ,מפוררים לעלים
2 כפיות שורש זנגביל, מגורד דק
כרישה (החלק הלבן באורך כ-20 ס"מ)
מעט שמן זית (לשמון התבנית)
כלי פיירקס מלבני בינוני (כ - 25X20 ס"מ) משומן במעט שמן זית.
אופן ההכנה
מפשירים את הדגים לילה קודם במקרר. שוטפים את הדגים , מורידים ראש, זנב, סנפירים.
פותחים את הדג לאורך (בצד הבטן) ומנקים את הקרביים. מוציאים בזהירות את עמוד השדרה (אפשר בידיים בזהירות כדי לשמור על צורת הפילה). משטחים את הדגים (כעת הם כמו פילטים) בכלי פיירקס ומעסים אותם עם שום. מניחים את צד העור כלפי מטה ומורחים חרדל
על הצד הפנימי של הדג. מפזרים עלי רוזמרין ומגרדים זנגביל על הדגים, בעזרת פומפיה דקה.
חותכים את הכרישה לפרוסות (בניצב לציר האורך) בעובי של 3-5 מ"מ, ומפזרים על הדגים באופן חפשי (כדאי לרווח את הפרוסות כדי שהתוצאה הסופית תראה יפה). אין צורך להוסיף מלח כי החרדל עצמו מלוח.
מניחים במקרר לספיגת טעמים למשך כ-½ שעה. בינתיים מחממים את תנור האפייה
ל- 200°c . אופים את הדגים בתנור במשך 15 דקות (הכרשה מקבלת צבע ורוד בשוליים כאשר הדגים מוכנים).
מוציאים מן התנור ומקררים על רשת מספר דקות ומגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
