חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג מקרל אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג מקרל הוא דג טעים. ההכנה איננה מסובכת והתוצאות מעולות.
דג מקרל אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג מקרל הוא דג טעים. ההכנה איננה מסובכת והתוצאות מעולות.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי מקרל קפואים (באורך כ-25 ס"מ).
2 שני שום, מעוכות
חרדל דיז'ון למריחה על הדגים
2 ענפי רוזמרין ,מפוררים לעלים
2 כפיות שורש זנגביל, מגורד דק
כרישה (החלק הלבן באורך כ-20 ס"מ)
מעט שמן זית (לשמון התבנית)
כלי פיירקס מלבני בינוני (כ - 25X20 ס"מ) משומן במעט שמן זית.
אופן ההכנה
מפשירים את הדגים לילה קודם במקרר. שוטפים את הדגים , מורידים ראש, זנב, סנפירים.
פותחים את הדג לאורך (בצד הבטן) ומנקים את הקרביים. מוציאים בזהירות את עמוד השדרה (אפשר בידיים בזהירות כדי לשמור על צורת הפילה). משטחים את הדגים (כעת הם כמו פילטים) בכלי פיירקס ומעסים אותם עם שום. מניחים את צד העור כלפי מטה ומורחים חרדל
על הצד הפנימי של הדג. מפזרים עלי רוזמרין ומגרדים זנגביל על הדגים, בעזרת פומפיה דקה.
חותכים את הכרישה לפרוסות (בניצב לציר האורך) בעובי של 3-5 מ"מ, ומפזרים על הדגים באופן חפשי (כדאי לרווח את הפרוסות כדי שהתוצאה הסופית תראה יפה). אין צורך להוסיף מלח כי החרדל עצמו מלוח.
מניחים במקרר לספיגת טעמים למשך כ-½ שעה. בינתיים מחממים את תנור האפייה
ל- 200°c . אופים את הדגים בתנור במשך 15 דקות (הכרשה מקבלת צבע ורוד בשוליים כאשר הדגים מוכנים).
מוציאים מן התנור ומקררים על רשת מספר דקות ומגישים חם.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון