חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עגבניות אפויות - קלי קלות!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין דרך קלה יותר להכין מרק עגבניות עשיר... brאם מכינים גם את הקרוטונים זו ממש ארוחה בפני עצמה
מרק עגבניות אפויות - קלי קלות!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין דרך קלה יותר להכין מרק עגבניות עשיר... brאם מכינים גם את הקרוטונים זו ממש ארוחה בפני עצמה
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג עגבניות תמר בשלות חצויות, או עגבניות רגילות מאוד בשלות
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית סוכר
5 שיני שום קצוצות
½1 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
½1 כפיות תימין טרי קצוץ
½ כפית פלפל צ'ילי יבש טחון (אפשר גם יותר אם המרק לא מיועד לילדים)
6 כוסות מרק עוף (אפשר כמובן עם אבקת מרק פרווה)
עלים מכחמישה גבעולי בזיליקום, לחתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני
להניח עגבניות, צד חתוך כלפי מעלה בתבנית גדולה.
לפזר על העגבניות מלח ופלפל וכפית סוכר. להזליף 3 כפות שמן זית על העגבניות ולהניח בתנור עד שהעגביות רכות ומוזהבות, בערך שעה. להניח להתקרר מעט.
להעביר את העגבניות וכל המיצים שהצטברו למעבד מזון. להשתמש בפולסים עד שהעגבניות קצוצות אבל נשארות קצת חתיכות (מי שאוהב מרק חלק - כמו הילדים שלי - ממשיך לעבד עד לקבלת מרקם חלק)
לחמם שלוש כפות שמן זית בסיר גדול, להבה בינונית-גדולה. להוסיף שום ולטגן כשתי דקות. להוסיף את העגבניות, רוזמרין, תימין ופלפל צ'ילי. להוסיף מרק עוף ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד שמסמיך מעט- בערך 25 דקות.
להוריד מאש. (אפשר להכין יום קודם, לכסות ולקרר. לחמם את המרק לפני שממשיכים). מוסיפים את הבזיליקום (לא ממשיכים לבשל ברגע שהוספתם את הבזיליקום).
מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנת קרוטונים: לחמם תנור על גריל. לחתוך בגט לעיגולים ולהבריש עם שמן זית. להעביר לתבנית אפיה. לאפות עד שמזהיבים, בערך 2 דקות על כל צד. להגיש עם המרק.
מגיש: עדן ישראלי
מקור: עצמי
שתף את המתכון