הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 26X26 ס"מ
חומרים למחית:
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן + 25 גרם מרגרינה
6 תפוחי אדמה
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל לבן לטעם
2 חלמונים
מצרכים למלית:
שמן לטיגון החציל
1 חציל גדול קלוף ופרוס לפרוסות
1 בצל בינוני קצוץ
250 גרם בשר הודו אדום טחון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן לטעם
מעט אגוז מוסקט
המצרכים לרוטב:
1 כף שמן
1 שן שום כתושה
1 כף קטשופ חריף
קורט סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת המחית:
מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם.
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן+25 גרם מרגרינה,מוסיפים את המחית,פלפל לבן,1 כף אבקת מרק עוף ומערבבים היטב.
למחית תפוחי האדמה מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים יחד,עד קבלת תערובת חלקה.מטגנים את החצילים בשמן,טיגון קל.מניחים אותם על גבי מגבת נייר לספיגת השמן. באותו שמן עצמו מזהיבים את הבצל ומוסיפים אותו לבשר הטחון,עם השום והתבלינים,ומערבבים לעיסה אחידה.
הכנת המוסקה ועיצובה:
מסדרים מחצית מפרוסות החציל בכלי חסין אש, מניחים עליהן שכבה של מחצית כמות המחית ואת תערובת הבשר ושוב- את המחצית השנייה של פרוסות החציל ועליהן עורכים את המחצית השנייה של המחית. מיישרים בעזרת מרית.
הכנת הרוטב:
מטגנים את השום קלות בשמן במשך מספר שניות,מוסיפים את הקטשופ ותבלינים ומטגנים יחד כחצי דקה. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות, מסירים מהאש ויוצקים את הרוטב על גבי המוסקה .אופים בתנור בחום 180°c כ- 45 דקות.
מגיש:
מקור: תנובה
שתף את המתכון
