חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה מתפוחי אדמה ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה מתפוחי אדמה ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית 26X26 ס"מ
חומרים למחית:
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן + 25 גרם מרגרינה
6 תפוחי אדמה
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל לבן לטעם
2 חלמונים
מצרכים למלית:
שמן לטיגון החציל
1 חציל גדול קלוף ופרוס לפרוסות
1 בצל בינוני קצוץ
250 גרם בשר הודו אדום טחון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן לטעם
מעט אגוז מוסקט
המצרכים לרוטב:
1 כף שמן
1 שן שום כתושה
1 כף קטשופ חריף
קורט סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת המחית:
מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם.
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן+25 גרם מרגרינה,מוסיפים את המחית,פלפל לבן,1 כף אבקת מרק עוף ומערבבים היטב.
למחית תפוחי האדמה מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים יחד,עד קבלת תערובת חלקה.מטגנים את החצילים בשמן,טיגון קל.מניחים אותם על גבי מגבת נייר לספיגת השמן. באותו שמן עצמו מזהיבים את הבצל ומוסיפים אותו לבשר הטחון,עם השום והתבלינים,ומערבבים לעיסה אחידה.
הכנת המוסקה ועיצובה:
מסדרים מחצית מפרוסות החציל בכלי חסין אש, מניחים עליהן שכבה של מחצית כמות המחית ואת תערובת הבשר ושוב- את המחצית השנייה של פרוסות החציל ועליהן עורכים את המחצית השנייה של המחית. מיישרים בעזרת מרית.
הכנת הרוטב:
מטגנים את השום קלות בשמן במשך מספר שניות,מוסיפים את הקטשופ ותבלינים ומטגנים יחד כחצי דקה. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות, מסירים מהאש ויוצקים את הרוטב על גבי המוסקה .אופים בתנור בחום 180°c כ- 45 דקות.
מגיש: קיבי
מקור: תנובה
שתף את המתכון