הוראות הכנה
מרכיבים
5 דגי דניס
חצי כוס יין לבן משובח( רצוי לפחות "פרייבט קולקשיין")
חצי כוס שמן זית
שתי כפות שום כתוש (כ- 5 שני שום)
כף מלח .
כף פלפל לבן.
כפית כורכום.
כף פלפל שחור גרוס .
3 כפות גרגירי חרדל לבנים.
חמרים למילוי בטן הדג :
פטרוזיליה
כוסברה
עגבניות שרי
5 שני שום קצוצות ( לקצוץ ,גס ,את הכוסברה והפטרוזיליה יחד)
את עגבניות השרי לחתוך לארבע .
1 כפית מלח .
1 כפית פלפל לבן.
¼ כוס שמן זית .
לערבב יחד ולמלא את בטן הדג לאחר שהדג שהה במרינדה כ- שעה לפחות .
אופן ההכנה
דגים : לפני שמכניסים את הדגים לקערה גדולה יש לחתוך לאורך כל הדג (בגב הדג) חתך לא עמוק במיוחד אלה לכל אורכו בשני צדדיו . להמליח את הדג ולהשליכו לתוך הקערה .
אופן הכנת המרינדה :
להוסיף את המצרכים הנ"ל יחד לקערה גדולה עם 5 שני השום לערבב הכל ולהשהות לפחות שעה עד שעתיים (שהדג יהנה מהמרינדה) .
למרוח שמן זית על תבנית (אפילו על תבנית חד פעמית) .
להניח את הדגים על התבנית ולאפות בתנור חם (220°c) במשך 25-30 דקות לא יותר.
בתאבון !
מגיש:
מקור: אבישי הגדול
שתף את המתכון
