חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין של שבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין של שבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג אסאדו בקר מפורק (כולל העצמות)
½ ק"ג עצמות כבש עם מוח
1 קישקע (ביתי או מוכן)
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס
½ ק"ג שעועית מנומרת שהושרתה לילה
½ ק"ג חומוס שהושרה לילה
1 בטטה גדולה חתוכה גס
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
3 כפות שמן זית
2 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים שהושרו במים פושרים כחצי שעה
6-7 ביצים קשות
1 ראש שום
150 גרם ערמונים קלויים וקלופים
2כפות דבש
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית טימין מיובש
½1 ליטר מים
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול, כבד וחסין אש . מאדים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים מעל את נתחי הבשר והעצמות. מסדרים ביחד עם הבשר את תפוחי האדמה והבטטה. מניחים את ראש השום בסיר. מסננים את הקטניות מנוזלי ההשריה ומוסיפים מחצית מכמות הקטניות לסיר. מוסיפים את הערמונים, הביצים והפלפל המיובש יחד עם נוזלי ההשריה שלו. מכסים בשארית הקטניות.
מערבבים את המים עם הדבש, המלח, הפלפל השחור והטימין היטב. יוצקים את הנוזלים על תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כשעתיים. לאחר שעתיים מוסיפים את הקישקע ומכסים. מעבירים לתנור בחום של 100 מעלות למשך כשלוש שעות. לאחר שלוש שעות מורידים את חום התנור ל-70 מעלות לשאר הלילה.
מגישים לא חם מדי בשבת בצהריים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון