הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג אסאדו בקר מפורק (כולל העצמות)
½ ק"ג עצמות כבש עם מוח
1 קישקע (ביתי או מוכן)
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס
½ ק"ג שעועית מנומרת שהושרתה לילה
½ ק"ג חומוס שהושרה לילה
1 בטטה גדולה חתוכה גס
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
3 כפות שמן זית
2 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים שהושרו במים פושרים כחצי שעה
6-7 ביצים קשות
1 ראש שום
150 גרם ערמונים קלויים וקלופים
2כפות דבש
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית טימין מיובש
½1 ליטר מים
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול, כבד וחסין אש . מאדים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים מעל את נתחי הבשר והעצמות. מסדרים ביחד עם הבשר את תפוחי האדמה והבטטה. מניחים את ראש השום בסיר. מסננים את הקטניות מנוזלי ההשריה ומוסיפים מחצית מכמות הקטניות לסיר. מוסיפים את הערמונים, הביצים והפלפל המיובש יחד עם נוזלי ההשריה שלו. מכסים בשארית הקטניות.
מערבבים את המים עם הדבש, המלח, הפלפל השחור והטימין היטב. יוצקים את הנוזלים על תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כשעתיים. לאחר שעתיים מוסיפים את הקישקע ומכסים. מעבירים לתנור בחום של 100 מעלות למשך כשלוש שעות. לאחר שלוש שעות מורידים את חום התנור ל-70 מעלות לשאר הלילה.
מגישים לא חם מדי בשבת בצהריים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
