הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלסלת פטריות יער או פורטבלו
400 גרם ארטישוק ירושלמי
1 חבילת פסטה
2 גביעי שמנת חמוצה
1 בצל קטן מגורד
30 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
שמיר קצוץ
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-250°c.
1. לקצוץ את הפטריות דק, דק.
2. לקלוף ולקצוץ את הארטישוק הירושלמי דק, דק.
3. להמיס את החמאה בסיר ולטגן קלות את הבצל. להוסיף את הפטריות, הארטישוק הירושלמי,
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. לטגן על אש גבוהה כדקה תוך כדי ערבוב. להקטין את האש
לבינונית לכסות את הסיר ולבשל רבע שעה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
4. להוריד את הסיר מהאש ולקרר.
5. לבשל את הפסטה במים ומלח.
6. לערבב את השמנת עם הפטריות והארטישוק הירושלמי.
7. לסנן את הפסטה ולחלק אותה לכלים אישיים חסיני חום.
8. לצקת על הפסטה מהרוטב ולערבב מעט עם הפסטה. לפזר על הכל גבינת פרמזן ולהכניס
לתנור (250°c) ולאפות כ - 10 דקות. להוציא ולפזר מעל שמיר קצוץ.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
