הוראות הכנה
מרכיבים
½1 פילפל אדום מתוק, קצוץ לרצועות צרות
4 ביצים( איך ליבדוק את טריות? לוקחים ביצה ומנערים ליד האוזן. שומעים קישקוש.לא קונים)
1 פילפל ירוק מתוק קצוץ לרצועות
1 כוס של כירשה (פרסה פוריי), קצוצה גס
½ ראש שום גדול(או ראש קטן קצוץ
1 עגבניה בנונית, מרוקנת ממיץ וחרצנים מחולקת ל 4
½ פילפל ירוק חריף גדול, מנוקה וקצוץ
1 עלה דפנה
2-3 גבעולי מרווה טריים
3 גבעולי אורגנו טריים (או חצי כפית יבש)
½1 כפיות, זרעי קימל שלמים
1 כף פפריקה מתוקה טחונה בשמן
½1 כפיות פפריקה חריפה טחונה בשמן (או לפי הטעם)
1/3 כוס שמן זית עדין (או שמן אחר)
מלח גס לפי הטעם
קמצוץ של זעפרן (מאוד חשוב לצבע)
צרור קטן של קוזברה שטוף וקצוץ גס (אם אוהבים ,אני ממש אוהב)
מעט (¼ כוס) מים רותחים אם צריך.
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר עמוק , מחממים ,על אש בנונית, מוסיפים לפי הסדר,
כרשה, פלפל חריף, עלה דפנה , אורגנו, מרווה,פלפלים,קימל
מטגנים מעט תוך כדי בחישה עדינה , כ 3-5 דקות.
מוסיפים שום, פפריקה טחונה מתוקה וחריפה, עגבניה,ממש מעט מים רותחים, בוחשים בעדינות, מכסים ומשאירים על אש קטנה כ 5-7 דקות.
מסירים את המכסה עושים ארבע גומות (אך לא להגיע ממש לתחתית הסיר )
שוברים פנימה את הביצים מכסים אותן במעט רוטב ,מפזרים מעט מלח גס ,מפזרים את חוטי הזעפרן מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ 15 דקות (חלמון הביצה צריך להיות מוצק אבל לא מוקשה מדי)
(אם רוצים אפשר להוסיף את הקוזברה ב 5 דקות האחרונות של הבישול ולכסות חזרה)
לכבות האש להשאיר את הסיר מכוסה ולתת לו לנוח כ 3 דקות ,
לחלק מנות בעינים זורחות ,שקיעה בערבה וזריחה על הרי אדום
אדום זהוב צהוב
( בתמונה הוספתי גם חצילים סתם כך היה על המדף ) איזה צבע!!!!
מגיש:
מקור: בלגיה
שתף את המתכון
