חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


השקשוקה של זורבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סתם כך בבוקר של סוף שבוע קייצי יצאה לי, הצבע שלה ממש מצחיק , מין צבע של brהשקיעה בדרום צרפת , או של ילד צוחק בערבה, brהכל ורק עגבניה קטנה ומרוקנת!!
השקשוקה של זורבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סתם כך בבוקר של סוף שבוע קייצי יצאה לי, הצבע שלה ממש מצחיק , מין צבע של brהשקיעה בדרום צרפת , או של ילד צוחק בערבה, brהכל ורק עגבניה קטנה ומרוקנת!!
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 פילפל אדום מתוק, קצוץ לרצועות צרות
4 ביצים( איך ליבדוק את טריות? לוקחים ביצה ומנערים ליד האוזן. שומעים קישקוש.לא קונים)
1 פילפל ירוק מתוק קצוץ לרצועות
1 כוס של כירשה (פרסה פוריי), קצוצה גס
½ ראש שום גדול(או ראש קטן קצוץ
1 עגבניה בנונית, מרוקנת ממיץ וחרצנים מחולקת ל 4
½ פילפל ירוק חריף גדול, מנוקה וקצוץ
1 עלה דפנה
2-3 גבעולי מרווה טריים
3 גבעולי אורגנו טריים (או חצי כפית יבש)
½1 כפיות, זרעי קימל שלמים
1 כף פפריקה מתוקה טחונה בשמן
½1 כפיות פפריקה חריפה טחונה בשמן (או לפי הטעם)
1/3 כוס שמן זית עדין (או שמן אחר)
מלח גס לפי הטעם
קמצוץ של זעפרן (מאוד חשוב לצבע)
צרור קטן של קוזברה שטוף וקצוץ גס (אם אוהבים ,אני ממש אוהב)
מעט (¼ כוס) מים רותחים אם צריך.
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר עמוק , מחממים ,על אש בנונית, מוסיפים לפי הסדר,
כרשה, פלפל חריף, עלה דפנה , אורגנו, מרווה,פלפלים,קימל
מטגנים מעט תוך כדי בחישה עדינה , כ 3-5 דקות.
מוסיפים שום, פפריקה טחונה מתוקה וחריפה, עגבניה,ממש מעט מים רותחים, בוחשים בעדינות, מכסים ומשאירים על אש קטנה כ 5-7 דקות.
מסירים את המכסה עושים ארבע גומות (אך לא להגיע ממש לתחתית הסיר )
שוברים פנימה את הביצים מכסים אותן במעט רוטב ,מפזרים מעט מלח גס ,מפזרים את חוטי הזעפרן מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ 15 דקות (חלמון הביצה צריך להיות מוצק אבל לא מוקשה מדי)
(אם רוצים אפשר להוסיף את הקוזברה ב 5 דקות האחרונות של הבישול ולכסות חזרה)
לכבות האש להשאיר את הסיר מכוסה ולתת לו לנוח כ 3 דקות ,
לחלק מנות בעינים זורחות ,שקיעה בערבה וזריחה על הרי אדום
אדום זהוב צהוב
( בתמונה הוספתי גם חצילים סתם כך היה על המדף ) איזה צבע!!!!
מגיש: zorba
מקור: בלגיה
שתף את המתכון