שעורה היא מקור מצוין למינרל סלניום, שקשה להשגה בעידן של מזון מתועש ואדמה עייפה. brהיא מקור טוב לזרחן ,נחושת ומנגן. אכילת שעורה בדרך הנפוצה- כגריסים- מסייעת לבריאות brהמעי הגס, מערכת העיכול והעורקים ולהפחתת כולסטרול (במיוחד אצל נשים אחרי גיל המעבר) brוסוגים מסוימים של סרטן וסוכרת. brפטריות שיטקה עשירות בטעם ונחשבות כמחזקות את הלב ומסייעות למניעת סרטן. brניתן למצוא אותן בחנויות טבע וברשתות עם מצרכים מהמזרח הרחוק. br
|
|
|
|
שעורה היא מקור מצוין למינרל סלניום, שקשה להשגה בעידן של מזון מתועש ואדמה עייפה. brהיא מקור טוב לזרחן ,נחושת ומנגן. אכילת שעורה בדרך הנפוצה- כגריסים- מסייעת לבריאות brהמעי הגס, מערכת העיכול והעורקים ולהפחתת כולסטרול (במיוחד אצל נשים אחרי גיל המעבר) brוסוגים מסוימים של סרטן וסוכרת. brפטריות שיטקה עשירות בטעם ונחשבות כמחזקות את הלב ומסייעות למניעת סרטן. brניתן למצוא אותן בחנויות טבע וברשתות עם מצרכים מהמזרח הרחוק. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גריסי פנינה
¼ כוס עדשים
6 פטריות "שיטקה" מיובשות
2 כוסות מים רותחים
2 עלי דפנה
½1 כפות מלח ים
1 כפית פלפל שחור
3 ליטר (12 כוסות) מים
1 כוס פטריות "שמפיניון" , טריות פרוסות
2/3 כוס סלרי אמריקאי, קצוץ
2/3 כוס גזר מגורד
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1. שוטפים את הגריסים בקערה עד שהמים צלולים. שוטפים את העדשים. משרים את פטריות ה"שיטקה" בשתי כוסות מים רותחים.
2. מעבירים את הגריסים והעדשים לסיר עם מלח, פלפל, גבעולי הטימין, עלי הדפנה ו- 12 כוסות המים. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות נוספות על אש קטנה, מכוסה חלקית. מורידים קצף מלמעלה, אם יש.
3 מסננים את פטריות ה"שיטקה" ושומרים על מי ההשרייה. מסלקים את הגבעולים וחותכים לרצועות. מוסיפים לסיר עם פטריות ה"שמפיניון", הסלרי ויתרת הטימין. מבשלים על אש קטנה 30 דקות נוספות, מכוסה חלקית. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים ממי ההשרייה של הפטריות.
4. מכבים את האש ובוחשים פנימה גזר מגורד. מכסים ל-5 דקות. מוציאים את עלי הדפנה והטימין ומגישים. (ניתן להקפיא)
בתיאבון!
מגיש:
מקור: פיליס גלזר ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
