הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו כבד עוף
1 בקבוק יין אדום
1 בצל לבן
1 חבילה פיטריות טריות
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
אופן ההכנה
דבר ראשון שמים את הכבד בקערה ומוזגים מעליו יין אדום עד שהוא כמעט מכוסה לגמרי, קצת יותר מרבע בקבוק יין. נותנים לו לעמוד ככה ובינתיים מתחילים עם הרוטב.
חותכים את הבצל לחצי ואז לפרוסות. מפרידים בין שכבות הבצל כך שיש רצועות בצל ארוכות.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף ומוסיפים לטיגון את הפיטריות חתוכות לפרוסות.
לאחר כמה דקות טיגון מוזגים מעל הכל יין אדום - בערך חצי בקבוק (למלא את המחבת) ומוסיפים מלח, שום כתוש ואבקת מרק עוף.
נותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם.
ברגע שהרוטב הצטמצם מוסיפים את שארית היין ומבשלים.
מסננים את הכבדים מהיין שבו הושרו ומכניסים אותם לרוטב. ממשיכים לבשל כעשר דקות תוך כדי הפיכת הכבדים מדי פעם לפעם כדי שיתבשלו מכל הצדדים.
להימנע מבישול יתר כדי לא לייבש את הכבדים יותר מדי.
מומלץ להגיש מעל פירה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
