חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בס ו"גפרורי" ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עדנה לנג, דיאטנית קלינית אומרת: brהבס נחשב לדג מאכל איכותי. בשרו לבן, עדין וקל לעיכול. brהבס מכיל כמות יפה של אומגה 3 (1.5 גרם ב-100 גרם דג) והוא מצטיין ביחס נמוך שבין brאומגה 6 לאומגה 3. בשול קצר בווק משמר את ערכם התזונתי של הירקות.
בס ו"גפרורי" ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עדנה לנג, דיאטנית קלינית אומרת: brהבס נחשב לדג מאכל איכותי. בשרו לבן, עדין וקל לעיכול. brהבס מכיל כמות יפה של אומגה 3 (1.5 גרם ב-100 גרם דג) והוא מצטיין ביחס נמוך שבין brאומגה 6 לאומגה 3. בשול קצר בווק משמר את ערכם התזונתי של הירקות.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי בס שלמים, מחורצים מן הגב ללא עצם
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
קורט טימין ללא גבעול
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
2 שיני שום, פרוסות דק
1 כף פטרוזיליה או שמיר, קצוץ דק
לירקות:
1 קישוא
1 פרסה (כרשה)
1 שורש סלרי, קלוף
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 בצל סגול
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. קולפים את הירקות וחותכים ל"גפרורים". מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט. מניחים את הדגים משמנים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום והטימין.
מעבירים את הדגים המתובלים לתנור ואופים (180°c) במשך כ-20 דקות.
מקפיצים את הירקות החתוכים בווק או במחבת טפלון, במשך כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון ומסירים מן האש. מוסיפים שמיר או פטרוזיליה קצוצים.
להגשה: מניחים את הדג על הצלחת מסדרים מעל את "גפרורי" הירקות ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון