הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עגבניות, רצוי מזן "תמר" (כ-8 עגבניות גדולות)
2 כפות שמן זית
1 כף נענע, קצוצה
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
4-5 עלי בזיליקום, קצוצים
2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
5 שיני שום, קלופות וקצוצות
מלח
פלפל שחור
500 גרם פילטים של דגי ברבוניה (אפשר להשיגם טריים בחנויות הדגים,
או מוקפאים ברשתות השווק).
אפשרות לעיטור: עלי נענע
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (220°c).
משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
2. מרתיחים מים ויוצקים לקערה עמוקה. מניחים בתוכם את העגבניות לדקה בערך, מוציאים וקולפים את הקליפה. קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים לעגבניות כף אחת משמן הזית, את עשבי התיבול, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, מסדרים עליהם את הפילטים של הברבוניות, זורים עליהם מעט מלח ופלפל ומטפטפים למעלה את הכף הנותרת של שמן הזית.
אופים ( 220°c) במשך 10 -12 דקות עד שהברבוניות מזהיבות.
מעטרים בנענע ומגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
