הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כוס מים
4 כפות שמן
2 כפות חומץ הדרים
1 ביצה טרופה
למלית:
1 חזה עוף
250 גרם ברוקולי, חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
1 בצל קלוף וקצוץ גס
½ כוס עשבי תיבול קצוצים (למשל: סלרי, שמיר, נענע ועירית)
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כפית שומשום
כלים :
תבנית בגודל 30X10 ס"מ
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
שמים את הקמח, המלח ואבקת האפייה בקערה על משטח עבודה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים של הבצק ולשים לבצק אחיד כ-3 דקות. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר למשך שעה אחת.
המלית:
צולים את חזה העוף על מחבת טפלון חמה משני צדדיו וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
ממלאים מים בסיר עד 2/3 גובהו. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות החתוכים וחולטים במשך כ-3 דקות. מסננים היטב.
מערבבים עם העוף ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל.
מחממים את תנור האפייה ל- 180°c .
משמנים את התבנית במעט שמן ומקמחים קלות.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל 25X35 ס"מ.
מניחים אותו על התבנית כך שהשוליים משתפלים באופן שווה משני צדי התבנית. מעבירים את המלית לתבנית על הבצק, גוזרים 10 חתכים בבצק בניצב לתבנית ומתחילים להניח את הבצק על המלית בצורת קליעה של צמה (רצועה מימין אח"כ רצועה משמאל). מהדקים קלות בצדדים מורחים מעט ביצה טרופה מלמעלה ומפזרים מעט שומשום.
אופים (180°c) במשך כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: קלי מגר
שתף את המתכון
