הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוזים גדולים, רחוצים היטב
15-25 תפוזים ננסיים רחוצים היטב
¾ -1 ק"ג סוכר.
לימון (אפשר)
אופן ההכנה
חותכים כל תפוז ננסי לרוחבו (ל-3 חתיכות), מוציאים את הגרעינים, ומכניסים לסיר.(גם את הקליפות!)
אחר כך חותכים כל תפוז רגיל לשמיניות (פלחים), ומכניסים גם לסיר.(לא לשכוח להוציא גרעינים!).
מבשלים על אש די גבוהה עד שהמים רותחים.
כשהמים רותחים, מנמיכים לאש קטנה ובוחשים כל כמה דקות עם כף עץ.
כשהמים כמעט מתאדים מוסיפים את הסוכר, מערבבים עם כף העץ בערך 15 דקות, עד שהסוכר נהיה שקוף וסמיך, להזהר שלא ישרף!
אפשר להוסיף קצת לימון.
מגיש:
מקור: סבתא שלי...
שתף את המתכון
