הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג אסאדו בקר עם העצם חתוך לפי העצם
½ קופסת שימורים אפונה (או אפונה קפואה אותה כמות)
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 בצלים קלופים ופרוסים
3 שיני שום חתוכות גס
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שומר פרוס במנדולינה
1 סלק קלוף וחתוך לשמיניות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
3 גבעולי סלרי עם העלים
2 לימונים פרסיים שחורים שהושרו כחצי שעה במים רותחים
½ ליטר יין אדום חצי יבש
½ ליטר ציר עוף
¼ כוס רום בהיר
מעט שמן לטיגון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן בסיר גדול ורחב חסין אש. מטגנים את הבשר לסגירה מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את השום ומערבבים שוב. מטגנים כך עד להזהבה קלה של הבצל. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ לשחרור כל המשקעים. מוסיפים את הרום, הלימונים הפרסיים עם נוזלי השרייה, הסלק וציר העוף ומבשלים יחד לצמצום כדי מחצית הנוזלים.
במקביל מחממים את השמן לטיגון עמוק. מטגנים את הבטטה ומוסיפים לסיר, תוך כדי צמצום הנוזלים. ממשיכים כך עם הגזר, הלפת ותפוח האדמה (כל אחד בנפרד). מוסיפים לסיר הבשר את האפונה ומפזרים מעל את השומר. מניחים מעל את גבעולי הפטרוזיליה ומנמיכים את האש. מכסים ושוכחים את הסיר על הכיריים לכדי שעתיים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כשעתיים נוספות( אם יש צורך, מוסיפים מעט מים). מורידים את חום התנור ל-75 מעלות ומשאירים בתנור עד הבוקר.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
