חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת אסאדו עם פקעות וירקות שורש ביין אדום ורום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הזוכה בסקר חורף 2007/2008
קדירת אסאדו עם פקעות וירקות שורש ביין אדום ורום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הזוכה בסקר חורף 2007/2008
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג אסאדו בקר עם העצם חתוך לפי העצם
½ קופסת שימורים אפונה (או אפונה קפואה – אותה כמות)
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 בצלים קלופים ופרוסים
3 שיני שום חתוכות גס
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שומר פרוס במנדולינה
1 סלק קלוף וחתוך לשמיניות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
3 גבעולי סלרי – עם העלים
2 לימונים פרסיים שחורים שהושרו כחצי שעה במים רותחים
½ ליטר יין אדום חצי יבש
½ ליטר ציר עוף
¼ כוס רום בהיר
מעט שמן לטיגון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן בסיר גדול ורחב חסין אש. מטגנים את הבשר לסגירה מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את השום ומערבבים שוב. מטגנים כך עד להזהבה קלה של הבצל. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ לשחרור כל המשקעים. מוסיפים את הרום, הלימונים הפרסיים עם נוזלי השרייה, הסלק וציר העוף ומבשלים יחד לצמצום כדי מחצית הנוזלים.
במקביל מחממים את השמן לטיגון עמוק. מטגנים את הבטטה ומוסיפים לסיר, תוך כדי צמצום הנוזלים. ממשיכים כך עם הגזר, הלפת ותפוח האדמה (כל אחד בנפרד). מוסיפים לסיר הבשר את האפונה ומפזרים מעל את השומר. מניחים מעל את גבעולי הפטרוזיליה ומנמיכים את האש. מכסים ושוכחים את הסיר על הכיריים לכדי שעתיים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כשעתיים נוספות( אם יש צורך, מוסיפים מעט מים). מורידים את חום התנור ל-75 מעלות ומשאירים בתנור עד הבוקר.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון