הוראות הכנה
מרכיבים
3 דגי מתיאס נקיים מעצמות (לפחות מן האידרה)
1 כף סוכר
½ כוס חומץ יין לבן
1 כוס מים
4-5 עלי דפנה
1 כף גרגירי פלפל אנגלי
2 בצלים חתוכים לטבעות
אופן ההכנה
חותכים את הדגים לשלושה חלקים ומשרים במים למשך יומיים.
מרתיחים בסיר : חומץ, מים , בצל, עלי דפנה, והפלפל האנגלי. לאחר הרתיחה, מורידים מן האש. מסננים את הדגים המושרים מן המים. מוציאים את ביצי הדג מהנקבות ואת הנוזל החלבי מן הזכרים, מערבבים יחד עם הציר על הגז. מניחים את נתחי הדג בציר ומקררים במקרר למשך יממה. שומרים בצנצנת סגורה במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
