הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אפונה יבשה (שהושרתה במשך לילה במים)
2 בצלים גדולים
5 שיני שום גדולות שלמות, קלופות
1 תפוח אדמה בינוני
2 קישואים שלמים
1 שורש פטרוזיליה
3-4 קלחי סלרי אמריקאי
חופן עלי שמיר ופטרוזיליה
¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
מלח, לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק ירקות
זרעי חמניות (לקישוט)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן להזהבה.
מקלפים ושוטפים את כל הירקות.
מוסיפים את האפונה (מסוננת ממי ההשרייה) לסיר עם הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים מים עד ¾ גובה הסיר, מכניסים פנימה את כל הירקות ושיני השום השלמות, מוסיפים מלח ,פלפל שחור ואבקת מרק ירקות ומבשלים ½1 שעות על אש נמוכה.
כאשר האפונה רכה לגמרי, מרסקים את המרק בבלנדר מוט ידני, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
להגשה:
מוזגים את המרק לקעריות הגשה למרק ומפזרים 2 כפיות זרעי חמנוית קלויים.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז
שתף את המתכון
