חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה- מתכון בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוב, מרק אפונה. נכון, אולם זה מרק שונה. br brערכים תזונתיים למנה: br225 קלוריות, 5 גרם חלבון, 3 גרם שומן, 44 גרם פחמימות, 500 מ"ג אשלגן, br100 מ"ג מגנזיום, 3 מ"ג ברזל.
מרק אפונה- מתכון בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוב, מרק אפונה. נכון, אולם זה מרק שונה. br brערכים תזונתיים למנה: br225 קלוריות, 5 גרם חלבון, 3 גרם שומן, 44 גרם פחמימות, 500 מ"ג אשלגן, br100 מ"ג מגנזיום, 3 מ"ג ברזל.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אפונה יבשה (שהושרתה במשך לילה במים)
2 בצלים גדולים
5 שיני שום גדולות שלמות, קלופות
1 תפוח אדמה בינוני
2 קישואים שלמים
1 שורש פטרוזיליה
3-4 קלחי סלרי אמריקאי
חופן עלי שמיר ופטרוזיליה
¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
מלח, לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק ירקות
זרעי חמניות (לקישוט)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן להזהבה.
מקלפים ושוטפים את כל הירקות.
מוסיפים את האפונה (מסוננת ממי ההשרייה) לסיר עם הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים מים עד ¾ גובה הסיר, מכניסים פנימה את כל הירקות ושיני השום השלמות, מוסיפים מלח ,פלפל שחור ואבקת מרק ירקות ומבשלים ½1 שעות על אש נמוכה.
כאשר האפונה רכה לגמרי, מרסקים את המרק בבלנדר מוט ידני, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
להגשה:
מוזגים את המרק לקעריות הגשה למרק ומפזרים 2 כפיות זרעי חמנוית קלויים.
מגיש: amitsur
מקור: דר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז
שתף את המתכון