הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם לינגוויני (או ספגטי, או פסטה אחרת).
100 גרם אגוזי לוז קלופים.
צרור בינוני של פטרוזיליה.
2 כפות שמן אגוזי לוז (או שמן זית טוב).
250 מ"ל שמנת מתוקה 15% שומן.
מלח ופלפל.
גבינת פרמזן מגוררת דק.
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהיא מתבשלת קולים קלות את האגוזים בסיר קטן.
כשהאגוזים מתחילים לקבל צבע מעבירים אותם למעבד מזון קטן, מוסיפים את הפטרוזיליה וטוחנים.
מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים ומבשלים על אש קטנה כשלוש דקות.
מתבלים במלח ובפלפל. לקראת סוף הבישול של הפסטה, מדללים את הרוטב ב-3-4 כפות ממי הבישול.
מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב.
מגישים מיד, עם שפע גבינת פרמזן מגוררת וזילוף של שמן אגוזים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
