הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון גדול ½1 ק"ג לפחות
1 פרוסת לחם לבן ללא הקרום
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
סוכר
2 גזרים
2 בצלים גדולים חצויים
5 עלי דפנה
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1 בצל בינוני מגורד
אופן ההכנה
1. להסיר מהדג את העור, לסלק זימים, לפרק את הבשר מהאדרה והצלעות. את הזימים לזרוק. אם
יש ביצים לשמור לאיקרה.
2. להכניס לסיר את העור האדרה והראש, עלי דפנה, הבצל החצוי ופלפל אנגלי והגזר לכסות במים.
לכסות את הסיר ולבשל חצי שעה לפחות.
3. להרטיב את פרוסת הלחם ולסחוט. לטחון את הבשר עם פרוסת הלחם, להוסיף את הבצל
המגורד, מלח, פלפל שחור, סוכר וביצה. ללוש היטב עד לקבלת מרקם אחיד וקשה.
4. לסנן את המרק ולהחזיר לאש ולהרתיח. להוסיף מלח, סוכר. להוציא את הגזרים המסוננים,
ולחתוך לפרוסות עבות.
5. ליצור מהדג קציצות גדולות - ככף יד של תינוק ולהכניס למרק הרותח. לבשר כ- 20 דקות על
אש בינונית. להגיש חם או קר עם הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
