הוראות הכנה
מרכיבים
מעט שמן זית לשימון התבנית
3 עגבניות, פרוסות
פילטים מ-4 דגי מוסר בגודל בינוני
1 לימון פרוס
לרוטב הטחינה:
2 כוסות טחינה גולמית
2 שיני שום, קלופות וכתושות
2 כוסות מי קרח
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה מלח לימון
¼ כפית כמון טחון
לעיטור
1 כף פטרוזיליה קתוצה
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c).
2. משמנים את התבנית בשמן זית ומרפדים בפרוסות עגבניות ומעליהן מניחים את הפילטים של הדג . מפזרים את פרוסות הלימון בין נתחי הדג.
3. רוטב הטחינה: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים עד לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הדגים שבתבנית באופן שווה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-20 דקות, עד שהדג אפוי היטב. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אביבה אללוף, מנהלת את מסעדת הדגים ג'קו
שתף את המתכון
