חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סינייה מוסר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינייה הוא מאכל אפוי ברוטב טחינה (מקור השם בערבית).
סינייה מוסר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סינייה הוא מאכל אפוי ברוטב טחינה (מקור השם בערבית).
הוראות הכנה
מרכיבים
מעט שמן זית לשימון התבנית
3 עגבניות, פרוסות
פילטים מ-4 דגי מוסר בגודל בינוני
1 לימון פרוס
לרוטב הטחינה:
2 כוסות טחינה גולמית
2 שיני שום, קלופות וכתושות
2 כוסות מי קרח
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה מלח לימון
¼ כפית כמון טחון
לעיטור
1 כף פטרוזיליה קתוצה
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c).
2. משמנים את התבנית בשמן זית ומרפדים בפרוסות עגבניות ומעליהן מניחים את הפילטים של הדג . מפזרים את פרוסות הלימון בין נתחי הדג.
3. רוטב הטחינה: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים עד לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הדגים שבתבנית באופן שווה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-20 דקות, עד שהדג אפוי היטב. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: אביבה אללוף, מנהלת את מסעדת הדגים ג'קו
שתף את המתכון