הוראות הכנה
מרכיבים
3 קוביות בינוניות של דג לוקוס טרי
1 שומר שלם (כולל העלים)
תערובת עלים ירוקים (ביבי/מיקרו)
שמן זית
½ כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
1 חלמון ביצה
1 תפוז סיני פרוס
1 לימון
חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את השומר לשמיניות ומניחים על מגש עם נייר אפייה (שומרים את העלים הירוקים בצד להמשך). מטפטפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור ואופים עד ריכוך.
3. מעבירים ½ מכמות השומר האפוי למעבד מזון וטוחנים עם החלמון, אגוזי הלוז ועלי השומר, עד קבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם .
4. מצפים את קוביות הלוקוס, בצד של העור, בשכבה דקה ממחית השומר. מתבלים קלות במלח ופלפל ומכניסים לתנור (200°c) לאפייה למשך 5-10 דקות (תלוי בגודל הדג).
5. להגשה: מסדרים את יתרת השומר הצלוי בצלחת ומניחים את הדג מעליו במרכז. מפזרים מעל תערובת העלים ומעליהם את פרוסות התפוז. מתבלים קלות בשמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי (רצוי חומץ מצומצם שבושל עד לאדוי כ-2/3 מהנוזלים) ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף זיו שלף משלף קייטרינג
שתף את המתכון
