הוראות הכנה
מרכיבים
2 יחידות שומר, פרוס דק
3 דגי ברבוניה טריים
מיץ סחוט טרי מ-1 לימון
שמן זית
פלחים מ-1 תפוז (רק ה"פילה" ללא הציפה הלבנה)
פלחים מ-1 אשכולית (רק ה"פילה" ללא הציפה הלבנה)
½ כוס גבינת "פרמזן" מגורדת
1 גביע לבנה
מלח, פלפל , לפי הטעם
אופן ההכנה
1 מפלטים את הדגים ומניחים אותם לכבישה במעט מיץ לימון ושמן זית למשך ½ שעה.
2. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
3. מפזרים גבינת "פרמזן" בעיגולים על נייר אפייה ואופים (180°c) עד הזהבה. בהוצאה מן התנור הגבינה המומסת גמישה ואפשר לעצב אותה בצורות שונות (אחרי ההתקררות היא מתקשה).
3. פורסים את השומר דק מאד ומסדרים במרכז הצלחת. מניחים מעל את הברבוניה ומעל את התפוז והאשכולית. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון.
4. מניחים את קישוט הגבינה על התפוז והאשכולית. יוצקים מן הלבנה מעל ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
