הוראות הכנה
מרכיבים
200 ג' חמאה (לא מלוחה)
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
כף אחת תמצית וניל
2 כוסות קמח
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס אבקת שקדים טחונים (עד דק)
3 כפות גדושות ריבה מעורבת מדוללת ב-2 כפות מיים והכל מומס במיקרו (בערך דקה)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180°c) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה.
2.בקערה שמים את החמאה- מומסת (אך לא במיקרו)
3.מוסיפים לקערה חצי כוס סוכר ומערבלים כדקה
4.מוסיפים את החלבונים ואת תמצית הווניל ומערבלים כדקה נוספת
5.מוסיפים את הקמח , הקוקוס ואת אבקת השקדים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד שבו כל המרכיבים מעורבבים היטב
6. בידים רטובות יוצרים כדורים בגודל של כ-½2 ס''מ מניחים בתבנית ומשטחים מעט לצורת דיסקית.
7.באמצעות כלי כל שהוא (אני משתמש בקצה המעוגל של כף עץ) יוצרים סימון במרכז העוגיה אך נזהרים שלא לחדור את כל העומק אלא עד מחצית בערך (כדי למלא אח''כ בריבה)
8.לאחר הסימון מכניסים לתנור המחומם (במרכז התנור) לאפייה של כ-10 דקות
9.לאחר 10 דקות, מוציאים ומסמנים קלות מחדש את החורים וממלאים בריבה מומסת
10.מחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ-8 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר
11. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
