הוראות הכנה
מרכיבים
2-4 דגי אמנון טריים מנוקים
1-2 לימונים גדולים - לסחוט למיץ
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
זעתר יבש, מעט כמון,
2-3 כפיות פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב)
4-5 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה/שמיר/כוסברה
1-2 בצלים פרוסים
½ כוס שמן זית
1 קופסא עגבניות מרוסקות
½ כוס יין לבן
4-5 פרוסות לימון כבוש
לרוטב שום:
__________
½ ראש שום קלוף וכתוש דק
מעט חומץ לבן, מים, מלח, מיץ לימון, פטרוזיליה/שמיר קצוצים, 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
למרוח תבנית פירקס בשמן זית, לתבל את הדגים בכל התבלינים ולשפשף אותם לתוך הדגים. להכניס בכל דג גבעולי סלרי ופטרוזיליה/שמיר וכן פרוסות לימון כבוש.
ליצוק מעל הדגים מיץ לימון, יין לבן ועגבניות מרוסקות ועוד קצת שמן זית.
לפזר על הדגים פרוסות בצל.
לאפות בתנור חם ב-175°c כ-¾ שעה (תלוי בתנור) עד להשחמת הדגים.
אפשר לצלות את הדגים בגריל (בתוך התנור) כל צד כ-8 דקות, בחום 225°c.
להוציא מהתנור ולצקת את רוטב השום מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
