הוראות הכנה
מרכיבים
13 פלפלים
3 בצלים גדולים
3 עגבניות קשות
לתערובת הבשר והאורז:
½2 כוסות אורז לשטוף ולהשרות במים כשעה ( אני לא משרה אלא מבשלת בהרבה מים כ-10
דקות ומסננת, זה מקצר את זמן הבישול)
1 בצל קצוץ+2-3 שיני שום קצוצות
¾ קופסא רסק עגבניות (קופסא קטנה)
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור,אבקת מרק עוף
פטרוזיליה, סלרי, שמיר, נענע- לקצוץ דק
250 גרם בשר בקר טחון
לרוטב העגבניות:
½2 כוסות מים
1 עגבניה חלוטה קלופה וקצוצה דק
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
הכנת הירקות: לחתוך את הפלפלים למעלה ולהשאיר שוליים כלפי פנים.
בבצלים לעשות חתך לאורך עד האמצע, להרתיח מים בסיר ולבשל את הבצלים כ-5 דקות, כך
אפשר להפריד את העלים
לחתוך את העגבניות למעלה ולרוקן.
הכנת תערובת הבשר והאורז:
לטגן את הבצל ולהוסיף את השום עם ¼ כוס שמן עד להזהבה להוסיף את הבשר ולערבב
להוסיף את התבלינים והרסק לערבב ולבשל כ-5 דקות להוסיף את הירק הקצוץ ולבשל עוד
כ-2 דקות.
לערבב את הבשר עם האורז.
להכנת רוטב העגבניות:
בקערה לערבב הכל , לטעום ולשפר תיבול. הרוטב אמור להיות חמוץ מתוק
למלא את הפלפלים כ-2/3 מהגובה ובכל פלפל לצקת כ-2 כפות מהרוטב, לסדר במגש
בשכיבה.
למלא את הבצלים ולגלגל , אין צורך להוסיף רוטב למילוי. ולסדר במגש
למלא את העגבניות כ-2/3 מהגובה ולהוסיף לכל עגבניה כ-2 כפות מהרוטב ולסדר במגש
לאחר שכל הירקות מסודרים במגש לשפוך את הרוטב ולאפות בחום בינוני 180°c למשך
כשעה וחצי, לפחות פעם את במהלך האפיה להפוך את הפלפלים, לאפות עד שהאורז
מתבשל.
יש אפשרות לבשל גם בסיר- אבל אז לא להניח את הפלפלים בשכיבה אלא להעמיד אותם
ולבשל עד שהאורז מוכן.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
