הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים קצוצים
קצת שמן זית + חמאה לטיגון
4 גזרים חתוכים אלכסון עבה
תערובת תבלינים-טימין בזיליקום ואורגנו ורוזמארין
מלח ופלפל
250 גרם פטריות שמפיניון
½ בקבוק יין לבן
4-5 כפות גדושות של חרדל לא חריף
שום שלם
תפוחי אדמה קטנים חצויים
אופן ההכנה
לטגן בצל או כרישה להוסיף גזר ושמפיניון ותבלינים
להוסיפ יין לבן ואח"כ חרדל.
לשים רבעי עוף (עם העור למטה) וושום שלם בתבנית אפיה ותפוחי אדמה -רצוי בשכבה אחת
לשפוך את הרוטב אחרי רתיחה על העוף.
לאפות בחום בינוני 150°c מכוסה כ ¾ שעה.
להפוך את העוף לצד השני ולהמשיך לאפות עוד ¾ שעה
לפתוח את המכסה ל 5-7 דקות להשחמה
להוציא מהתנור ולהעביר את העוף והתפודים לצלחת הגשה
לערבב חצי כוס שמנת מתוקה או "קרo פרש" ולגrs בפנים כ 50 גרo רוקפור
ללצקת על העוף.
להגיש עם פסטה פטוצ'יני או על אורז
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
