הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר בקר טחון גס
2 בצלים בינוניים
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
½1 כפיות פלפל שחור
2 ביצים
1 צרור פטרוזיליה
קורט קינמון טחון
1 תפו"א
לשלב השני:
8 תפו"א
3 ביצים
קמח
שמן קנולה לטיגון
לשלב השלישי:
2 יח' גזר
¼ כרוב
חציל
1 כף רסק עגבניות
1 בצל
אופן ההכנה
טוחנים את הבשר טחינה גסה , קוצצים את הבצלים, קוצצים את הפטרוזיליה מערבבים יחדיו ומוסיפים פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף, ביצים טרופות, קינמון, מקלפים 1 תפו"א,
טוחנים וסוחטים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת,
מערבבים הכל יחדיו ויוצרים קציצות.
שלב שני: קולפים תפו"א ופורסים לפרוסות עבות כל פרוסה חוצים באמצע לא עד הסוף למלא בכל פרוסה פתוחה של תפו"א , להניח בקערה אחת קמח, קערה שניה ביצים טרופות, לוקחים כל קציצה וטובלים בקמח ואח"כ בבלילת הביצים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
שלב שלישי: פורסים את הבצל, את הגזר לרצועות, חותכים את הכרוב, ופורסים את החציל בסיר רחב מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות, מוסיפים 2 כוסות מים, מוסיפים 1 כף רסק עגבניות,
מביאים לרתיחה כ- 10 דקות מערבבים ומסדרים את הקציצות ומבשלים עם חצי כיסוי כ- 20-25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
