הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
עלי לזניה, רצוי בצק טרי. רצוי להכין בבית בקלי- קלות.
אין ניתן לרכוש אני מעדיף של ברילה
בצק ללזניה
החומרים
2 כוסות קמח
3 ביצים
1 כף מים
1 כפית שמן
½ כפית מחוקה מלח
חומרים
1/2 חבילה תרד של סנפרוסט או 1/2 קילו עלי תרד מאודים
250 ג"ר ריקוטה או קוסג
400ג"ר מוצרלה מגוררת
50 ג"ר מגוררת
1 ביצה
לרוטב:
1 קופסה עגבניות מקולפות
2-3 פלפלוני צ'ילי
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טרי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית אורגנו
מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת דפי לזניה
1.לקערה מוסיפים את החומרים (חוץ מהקמח)ומערבבים מעט.
להוסיף בהדרגה ותוך כדי לישה את הקמח. (אם צריך מוסיפים עוד קצת
קמח) הבצק צריך להיות חלק ולא דביק.
2.לאחר לישת הבצק, עוטפים אותו בניילון ומכניסים למקרר לכמה
שעות.
3.מוציאים מהמקרר מקמחים משטח עבודה או את מכונת הפסטה ומתחילים
לרדד את הבצק דק מאוד.
לפתיחה במערוך להכין מערוך צר וארוך ולקמח אותו כל הזמן
כך שהבצק ייפתח קל וטוב יותר.
לפתיחה במכונת פסטה לקמח מעט את הפנים של המכונה, ז"א
לפתחכניסת הבצק, כך ייפתח טוב יותר ולא יידבק למכונה.
4.לפתוח הבצק לעלה דק מאוד שאותו אנחנו צריכים לחתוך כעלים רחבים
מתכון הכנת הלזניה:
אופן ההכנה:
1.מטגנים קלות את השום בשמן הזית.
2.מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים לשמן הזית.
ממליחים, מוסיפים את הפלפלונים הקצוצים ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מורידים מן האש.
4.לוקחים חצי כוס מן הרוטב ושופכים לתבנית פיירקס
5. מערבבים את גבינת הריקוטה עם המוצרלה והתרד עלי בזיל קצוצים וביצה
6.מכסים את תחתית התבנית בעלי לזניה, מפזרים מעל את תערובת הגבינה
עליבזיליקום והתרד
7.חוזרים שוב ומוסיפים מעל חצי כוס נוספת של רוטב העגבניות.
מוסיפים שכבה נוספת של עלי לזניה, ושוב מפזרים מעל את תערובת הגבינה
עליבזיליקום והתרד יוצרים כך 3 עד 4 שכבות.
8.מכסים הכל ברוטב ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל-30 דקות.
9. 5 דקות לפני סיום האפייה מגרדים מעל גבינת פרמזן.
עצות להכנת הלזניה
**אם משתמשים בעלי פסטה יבשים, יש לבשל אותם כ- 8-9 דקות לפני
שמשתמשים בהם .
***עניין התייבשות העלה העליון.
כאשר מכניסה את הלזניה לתנור, רצוי להשאיר כחצי כוס מהרוטב ומעט
מן הגבינה המגוררת. כ- 5 דקות לפני סיום האפייה, מוציאים את הלזניה
מהתנור,מפזרים עליה רוטב וגבינה ומכניסים שוב לתנור לסיום
האפייה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
