חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גזר טיבעי או קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גזר מרק מדהים ביופיו ובטעמו המעודן ניתן לבשלו טיבעי או קטיפתי brניתן להגיש חם או קר
מרק גזר טיבעי או קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גזר מרק מדהים ביופיו ובטעמו המעודן ניתן לבשלו טיבעי או קטיפתי brניתן להגיש חם או קר
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
250 ג' בצלים לבנים פרוסים דק
שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
1 ק"ג גזרים טריים קלופים ופרוסים
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2-4 כפות דבש
30 גרם חמאה או מחמאה
מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
מים
אופציה - שמנת מתוקה אחת או צמחית
אופן ההכנה
1.לאדות בסיר על אש בינונית, בצל פרוס בחמאה או מחמאה עד שהופך לשקוף,
לא לתת לו להשחים.
2.להוסיף גזרים וג'ינג'ר ולערבב עם הבצל, לאדות כ5 דקות.
3.להוסיף שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ולערבב.
4.לכסות במים, להמליח ולפלפל ולהרתיח על אש גבוהה.
5.לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר רך לגמרי.
6.להוריד מהאש, להוציא עם מצקת שתי כפות מהנוזל ולשמור בצד.
7.לטחון את המרק בבלנדר ולהחזיר לסיר.
8.אפשר להוסיף שמנת מתוקה או צמחית, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.
9.להוסיף נוזלים לסמיכות הרצויה, לטעות ואם יש צורך להוסיף דבש,ומלח בהתאם לטעמכם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: לה ישראל
שתף את המתכון