הוראות הכנה
מרכיבים
1תפוז
1לימון
1 אשכולית
סוכר
מים
אופן ההכנה
לשטוף את הפירות טוב (אני קירצפתי עם הספוג של הכלים תחת מים) לחתוך לרבעים, לרוקן את הליבה והגרעינים לקערה (אני השתמשתי בקופסא של סלט עם מכסה) ולכסות במים.לשים בצד.
את הקליפה, בפוד פרוססור בדיסיקת של הפורס לחתוך לרצועות.(אני חתכתי באופן ידני לג'וליינים רצועות דקות, לי יש סכין מקצועית ויד מיומנת, אז אם את לא משתמשת בפוד פרוססור, זהירות על האצבעות. ) לשים בקערה (אני השתמשתי בסיר עם מכסה)ולכסות במים. להשרות למשך לילה.
ביום שלמחרת, לסנן את המים של הליבה והגרעינים לתוך המים עם הקליפות, ולזרוק את הליבה אין לנו צורך בה יותר. לעומת זאת במים יש את הפקטין שנמצא בה, שיעזור לריבה להתקרש בסוף הבישול.
להעביר לסיר גדול מנירוסטה ולבשל על אש גדולה כ20 דקות (אני בישלתי חצי שעה, מדדתי 20 דקות משהתחיל לרתוח). עם הסיר מכוסה. לאחר הרתיחה, לכבות, ולהשאיר שוב ליום שלמחרת.
ביום שאחרי, לשקול את החליטה שיש לנו, ולהוסיף לה סוכר לפי משקלה,(זה יוצא בסביבות ה2 קילו) ז"א לי יצא 1.800 (קילו ושמונה מאות גרם) שמתי 1.800 סוכר.
לשים על הגז, ולבשל שוב, כ30 דקות מתחילת הרתיחה. לערבב מידי פעם עם כף עץ.
כדי לראות אם הריבה מוכנה לשים מעט בצלחת ולראות עם היא מתקרשת מעט, תהליך ההתקרשות ממשיך אחרי שהריבה מתקררת.
זה נשמע ארוך ומסובך אבל זה בכלל לא. אני שמתי רק חצי אשכולית, ובמקום החלפתי בעוד תפוז. חתכתי את הפירות אחרי הצוהורים, (בסביבות 3) ואחרי זה בבוקר מוקדם (7.30 בערך) הרתחתי אותם הרתחה ראשונה, ואז בערב (7 בערך) הרתחתי אותם שוב עם הסוכר, ככה שלא הרגשתי שעבדתי עליהם שלוש ימים 🙂
זה יוצא כמות מאוד נכבדה. בערך 3 צינצנות. הריבה יואת מהממת, וטעימה להפליא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
