הוראות הכנה
מרכיבים
50ג"ר חמאה לטיגון או רבע מחמאה + 1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
4 שיני שום קצוץ דק
80 גר 'כבדי עוף נקיים וקצוצים עבה
1/4 כוסית קוניאק
300 גרם עוף קצוץ גס הירכיים
400 גרם עוף חזה עוף חתוכים לקוביות
250 גרם בשר עוף טחון
100 גר תרד קצוץ
1 כף צלפים קצוצים
¾ כוס פירורי לחם
1 כוס פיסטוק חלבי קלוי
2 עלי מרווה קצוצים דק
2 לימונים כבושים קצוצים דק
1 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
1 ביצה
250 גר ' חזה אווז או פרושוטו הודו פרוס דק וארוך אבל עם הרבה שומן
אופן ההכנה
1. על מחבת עם המחמאה ושמן הזית מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את השום לעוד חצי דקה, מוסיפים את הכבדים הקצוצים לחצי דקה טיגון ומוסיפים את הקוניאק ומטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים את כל הכבודה לקערת עירבוב עמוקה.
2. מוסיפים לקערת הערבוב את שאר החומרים פרט לחזה האווז ומערבבים היטב תוך קיפול עד קבלת מסה אחידה
3. בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות מניחים נייר אפיה מוצמד היטב לדפנות ומסדרים את חזה האווז בשתי וערב ומקפידים שישפך החוצה מדפנות התבנית (לצורך כיסוי החלק העליון)
4. מוסיפים פנימה את התערובת מהקערה וסוגרים עם קצוות חזה האווז ומכסים בנייר אלומיניום
5. מחממים תנור ל 180 מעלות ממלאים תבנית פיירקס במים חמים ומניחים את תבנית האיגליש בתוכה כך שמחציתה תהיה בתוך המים.
6. אופים בתנור כשעה מוציאים מקררים לחום החדר ומעבירים ללילה במקרר (כדאי להניח על זה משקולת 2 פחיות שימורים בתוך שקית ניילון)
7. כ 10 דקות לפני ההגשה מוציאים הופכים את תבנית האינגליש ומשחררים פורסים לפרוסות ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
