הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג שעועית ענקית (בובעס)
8 עצמות מח יפות
1 ראש שום
3 בצלים בינוניים
1 ק"ג עגבניות בשלות
1 שורש פטרוזיליה
1/2 ק"ג שפונדרה טרייה
1/2 ק"ג דלעת
3 גבעולי סלרי עלים
8 גרגרי פלפל אנגלי
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1/2 כוס שמן זית עדין
אופן ההכנה
- להשרות שעועית ללילה שלם. לבשל במים מומלחים בישול ראשוני בערך כשעה.
- לנקות את עצמות המח היטב. לחלוט במים רותחים מומלחים.
- לקלף את שיני השום. לקלף את הבצלים ולחתוך לקוביות קטנות. לחתוך את בשר השפונדרה לקוביות קטנות.
- לרסק עגבניות על פומפייה. להפריד מהקליפה.
- לחתוך את הדלעת לקוביות גדולות. לקלף שורש פטרוזיליה ולחתוך לקוביות. לחתוך את גבעולי הסלרי-עלים לרצועות דקות.
- לשים שמן זית בסיר עם תחתית עבה, לטגן את הבצל והסלרי. אחרי מספר דקות להוסיף את קוביות השפונדרה ואת שורש הפטרוזיליה, להוסיף את השום ולהציף בעגבניות המרוסקות. להוסיף את הפפריקה ולזרוק לתוך הסיר את עצמות המח החלוטות ואת השעועית. להציף במים מינרליים, לתבלן בפלפל אנגלי ובפלפל שחור. להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל שלוש שעות.
- כשעה לפני סוף הבישול להוסיף את קוביות הדלעת ולהמליח קלות. אפשר להוסיף בשלב הזה קצת עלי סלרי פנימיים קצוצים דק. לתקן תבלון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
