הוראות הכנה
מרכיבים
6שוקיים.
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס יין לבן
3 גזרים חתוכים
1 בצל -פרוס
3 שיני שום
כמה ענפי אורגנו או זעתר טריים
כמה ענפי טימין - עלים בלבד
1 שורש פטרוזיליה פרוס למקלות
1 שורש סלרי חתוך
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. בקערה מערבב את מיץ התפוזים, והיין בתבנית אפיה גדולה. להוסיף את הבצל, השום ועשבי התיבול.להוסיף את הגזר פרוס, שורש הפטרוזליה והסלרי, אפשר גם כמה גרגירי פלפל שחור מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 6 שעות או לילה.
2. מעהירים לתבנית אפיה כולל הנוזלים ומכסים את התבנית בנייר כסף
3. אופים בתנור בחום מקסימלי כמחצית השעה.
אח"כ להנמיך את החום לבינוני, 180 מעלות, ולהמשיך לאפות עוד שעה או שעה וחצי.
אפשר לצמצם את הרוטב, למי שרוצה. לא חובה.
4. אם הבשר לא מושחם בשלב זה, אפשר לאפות עוד כמה דקות בחום גבוה ללא נייר כסף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
