חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת שעועית אפויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירת שעועית אפויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות של שעועית בובאס גדולה מושרת לילה ומבושלת עד ריכוך
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית פלפל אדום יבש/ או פילפל צילי גרוס עבה
2 כפיות מלח
2 שיני שום גדולה, קצוצה
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא רסק עגבניות קטן
1 כף אורגנו טרי עלים
פסטו כוסברה:
1 שן בינונית של שום
1/3 כוס כוסברה טריים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
קמצוץ גדול של מלח
2/3 כוס כרוב או עלי סלק, רחוצים וקצוצים דק מאוד
1 כוס גבינת פטה
1.5 כוס פירורי לחם , קלוי במחבת עם כף שמן זית
אופן ההכנה
1.כדי להכין את השעועית- לאחר לילה של השריית השעועית במים מסננים אותה ושוטפים
2.מעבירים את השעועית לסיר בישול גדול ומכסים את השעועית במים ועוד 2 ס"מ מים
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת זה יכול לקחת בין שעה לשעתיים
בהתאם לשעועית שלך, יש להקפיד לא לבשל יתר על המידה
3. מסירים מהאש, וממליחים עם כף מלח בעוד נוזלי הבישול עדיין בסיר ומניחים בצד ל 10 דקות, לפני שמסננים אותם.
4. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות, בסיר בינוני מניחים את 2 כפות שמן זית, שבבי פלפל אדום, מלח, שום קצוץ. מערבבים על אש בינונית גבוהה. מטגנים כ 2 דקות בערך מוסיפים את העגבניות ואת הרסק האורגנו הטרי ומביאים את הסיר לרתיחה עדינה,ל 5 דקות. מניחים בצד.
5. מכינים את רוטב הכוסברה ידי שילוב שן שום וכוסברה במעבד מזון. מוסיפים טפטוף של שמן הזית - לסירוגין, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
6.מחממים תנור לטמפרטורת מקסימום.
7.בכלי פיירקס גדול מוסיפים את השעועית רוטב העגבניות ואת כרוב/תרד. מפזרים את הגבינה מעל ואופים בחלק העליון של התנור למשך כארבעים דקות, מוציאים מהתנור ולהניח בצד במשך כעשר דקות.
8.לפני ההגשה מוסיפים מעל את פרורי הלחם ומטפטפים מעל מעט רוטב קוסברה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון