הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות של שעועית בובאס גדולה מושרת לילה ומבושלת עד ריכוך
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית פלפל אדום יבש/ או פילפל צילי גרוס עבה
2 כפיות מלח
2 שיני שום גדולה, קצוצה
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא רסק עגבניות קטן
1 כף אורגנו טרי עלים
פסטו כוסברה:
1 שן בינונית של שום
1/3 כוס כוסברה טריים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
קמצוץ גדול של מלח
2/3 כוס כרוב או עלי סלק, רחוצים וקצוצים דק מאוד
1 כוס גבינת פטה
1.5 כוס פירורי לחם , קלוי במחבת עם כף שמן זית
אופן ההכנה
1.כדי להכין את השעועית- לאחר לילה של השריית השעועית במים מסננים אותה ושוטפים
2.מעבירים את השעועית לסיר בישול גדול ומכסים את השעועית במים ועוד 2 ס"מ מים
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת זה יכול לקחת בין שעה לשעתיים
בהתאם לשעועית שלך, יש להקפיד לא לבשל יתר על המידה
3. מסירים מהאש, וממליחים עם כף מלח בעוד נוזלי הבישול עדיין בסיר ומניחים בצד ל 10 דקות, לפני שמסננים אותם.
4. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות, בסיר בינוני מניחים את 2 כפות שמן זית, שבבי פלפל אדום, מלח, שום קצוץ. מערבבים על אש בינונית גבוהה. מטגנים כ 2 דקות בערך מוסיפים את העגבניות ואת הרסק האורגנו הטרי ומביאים את הסיר לרתיחה עדינה,ל 5 דקות. מניחים בצד.
5. מכינים את רוטב הכוסברה ידי שילוב שן שום וכוסברה במעבד מזון. מוסיפים טפטוף של שמן הזית - לסירוגין, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.
6.מחממים תנור לטמפרטורת מקסימום.
7.בכלי פיירקס גדול מוסיפים את השעועית רוטב העגבניות ואת כרוב/תרד. מפזרים את הגבינה מעל ואופים בחלק העליון של התנור למשך כארבעים דקות, מוציאים מהתנור ולהניח בצד במשך כעשר דקות.
8.לפני ההגשה מוסיפים מעל את פרורי הלחם ומטפטפים מעל מעט רוטב קוסברה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
