הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה ספגטי ברילה
2 כוסות חלב
¼ כוס חמאה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
מלח פלפל שחור טחון
100 ג"ר גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס גבינת צ'דר (מגורר)
1 כוס פירורי לחם
¼ כוס חמאה (מומסת)
* לכאלה שלא מקפידים על כשרות ניתן להוסיף כ 50 ג"ר חזה אווז מטוגן היטב
אופן ההכנה
1: מחממים את התנור ל 400 מעלות. משמנים את תחתית כלי פיירקס בינוני.
2: מבשלים אטריות לפי ההוראות החבילה.
3 בסיר מעל להבה בינונית להמיס חמאה. תערובת של מלח, בצל, קמח ופלפל עד שהתערובת חלקה. לאט לאט מוסיפים את החלב, מעט בכל פעם תוך כדי עירבוב להיפטר מכל הגושים. מוסיפים גבינה מגורדת עד שהרוטב נעשה סמיך.
4.מסננים את האטריות , ובקערה ומערבבים אותם לתוך הרוטב עם הגבינה.
5.יוצקים את תערובת האטריות לפיירקס בינוני או עלי חסין אש.
6. מערבבים פירורי לחם וחמאה מומסת בקערה קטנה ומפזרים את תערובת פירורי הלחם על
האטריות בפיירקס.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך 20 עד 25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
