הוראות הכנה
מרכיבים
פסטרמה הודו פיקנטית ממולאת בממרח פסטו
חומרים
חצי (פרפר) חזה הודו נקבה(בערך 1.2 קג)
מלח , פלפל שחור גרוס עדין
פפריקה חריפה/מתוקה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף חרדל דיז'ון , כף דבש
רבעי שיני שום טריות (אופציה)
ממרח פסטו
רכיבים:
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כוסות עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים
מלח
פלפל שחור גרוס
אבקת צילי יבש
2 כפות צנוברים/בוטנים
אופן ההכנה
אופן הכנה
בעזרת סכין חדה, שמחדירים לכל אורך הנתח במרכזו יוצרים תעלה וממלאים ברוטב פסטו.(ראה מתכון רוטב פסטו בתחתית) סוגרים את שני פתחי התעלה עם קיסם שיניים.
מורחים את החזה במלח , פפריקה חריפה (או מתוקה) ומצפים אותו בפלפל שחור גרוס עדין. מערבבים בקערית את הצ'ילי, החרדל והדבש ומורחים את החזה משני צדדיו ברוטב. עוטפים בנילון ושמים במקרר ליממה או שתיים.
מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות). מניחים את החזה בתבנית ומכסים את התבנית ביריעת אלומיניום , תוך יצירת גבעה קטנה מלמעלה.
אופים את החזה 20 דקות מצד אחד, הופכים ומכסים באותה צורה ואופים רבע שעה מהצד השני.
מוציאים מהתנור ומסירים את יריעת האלומיניום.
מחזירים את החזה לתנור, ואופים באותו חום , ללא הכיסוי חמש דקות מכל צד. מוציאים מהתנור
הערות:
מתאים להגשה חם וגם קר, פרוס דק מאד.
אופן הכנת ממרח פסטו:
שמים במעבד מזון את שמן הזית והשום ומתחילים לעבד. מוסיפים את הבזיליקום ובהדרגה, תוך פעולת המכשיר, ומעבדים עד שנוצרת מחית חלקה. מתבלים במלח, צילי, ופלפל שחור, את היתרה מעבירים לכלי אחסון. שומרים במקרר או בפריזר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
