חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה סיציאלנית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה אל סיציליאנה- מעדן מעדן השילוב של העגבניות עם המוצרלה והעגבניות brמנה יפה וצבעונית כדאי להתאמץ כמהה
לזניה סיציאלנית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה אל סיציליאנה- מעדן מעדן השילוב של העגבניות עם המוצרלה והעגבניות brמנה יפה וצבעונית כדאי להתאמץ כמהה
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
עלי לזניה, רצוי בצק טרי. רצוי להכין בבית בקלי- קלות.
אין ניתן לרכוש אני מעדיף של ברילה
בצק ללזניה
החומרים
2 כוסות קמח
3 ביצים
1 כף מים
1 כפית שמן
½ כפית מחוקה מלח
חומרים
כ- 1/2 ק"ג גבינת מוצרלה או גבינה צהובה שמנה, מגוררת
לרוטב:
1 קופסה עגבניות מקולפות
2-3 פלפלוני צ'ילי
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טרי
1/2 כפית אורגנו
גבינת פרמזן מגוררת
מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת דפי לזניה
לקערה מוסיפים את החומרים )חוץ מהקמח( ומערבבים מעט.
להוסיף בהדרגה ותוך כדי לישה את הקמח. )אם צריך מוסיפים עוד קצת
קמח(
הבצק צריך להיות חלק ולא דביק.
לאחר לישת הבצק, עוטפים אותו בניילון ומכניסים למקרר לכמה
שעות.
מוציאים מהמקרר מקמחים משטח עבודה או את מכונת הפסטה ומתחילים
לרדד את הבצק דק מאוד.
לפתיחה במערוך – להכין מערוך צר וארוך ולקמח אותו כל הזמן
כך שהבצק ייפתח קל וטוב יותר.
לפתיחה במכונת פסטה – לקמח מעט את הפנים של המכונה, ז"א
היכןשמכניסים את הבצק, כך ייפתח טוב יותר ולא יידבק
למכונה.
לפתוח הבצק לעלה דק מאוד שאותו אנחנו צריכים לחתוך כעלים
רחבים
מתכון הכנת הלזניה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את השום בשמן הזית.
מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים לשמן הזית.
ממליחים, מוסיפים את הפלפלונים הקצוצים ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מורידים מן האש.
לוקחים חצי כוס מן הרוטב ושופכים לתבנית פיירקס
מכסים את תחתית התבנית בעלי לזניה, מפזרים מעל גבינה מגוררת וכמה
עליבזיליקום
וחצי כוס נוספת של רוטב העגבניות.
מוסיפים שכבה נוספת של עלי פסטה, ושוב גבינה, בזיליקום ורוטב.
יוצרים כך 3 עד 4 שכבות.
דואגים לכסות את הכל ברוטב ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל-02
דקות.
5 דקות לפני סיום האפייה מגרדים מעל גבינת פרמזן.
עצות להכנת הלזניה
אם משתמשים בעלי פסטה יבשים, יש לבשל אותם כ- 8-9 דקות לפני
שמשתמשיםבהם בפסטה.
עניין התייבשות העלה העליון.
כאשר מכניסה את הלזניה לתנור, רצוי להשאיר כחצי כוס מהרוטב ומעט
מן הגבינה המגוררת. כ- 5 דקות לפני סיום האפייה, מוציאים את הלזניה
מהתנור,מפזרים עליה רוטב וגבינה ומכניסים שוב לתנור לסיום
האפייה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון