הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מחיטת דורום שהיא חיטה קשה במיוחד או קמח לבן
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
1. שמים את קמח הדורום במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר
לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות. את רצועות הבצק החתוכות מניחים
להתייבש על מגבת נקייה. שיטת חיתוך מקמחים מעט
מקפלים פנימה עד מחצית משני הצדדים ושוב מקפלים
עד שנראה כמו 2 רולדות וחותכים דק פותחים ומיבשים
7. מבשלים במים רותחים במשך 3 עד 5 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' )כלומר "על השן"(. ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש שיש
בה קושי מסוים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
