הוראות הכנה
מרכיבים
10-8 מצות
1/2 כוס שמן זית, להברשה
למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד ריכוך
2 ביצים
2 בצלים מטוגנים עד להזהבה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 סלסלה פטריות קצוצות (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
לתבנית מס' 26
אופן ההכנה
1. מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
2. מערבבים את חומרי המלית.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שיישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.
5. יוצקים מחצית מהמלית , מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת התערובת. מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.
6. אופים 30-25 דקות, או עד שמזהיב. מקררים ומגישים.
7. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון
