הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחים של פילה סלמון (160-200 גרם כל אחד) עם העור
שמן זית
מלח ופלפל לבן
לקפונטה: 60 מ"ל שמן זית
2 כפיות שום כתוש
מעט שבבי צ'ילי
2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 זוקיני גדול חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות של 2 ס"מ
2 עגבניות מגוררות על פומפייה
2 כפיות סוכר
16 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
10 עלי ריחן קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפיות צלפים
לשעועית: 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
2 כוסות ציר עוף
1 כפית שום כתוש
2 כפות ריחן קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
2 כפות עגבנייה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
לקפונטה מחממים את התנור ל-150 מעלות. מחממים את השמן, השום והצ'ילי במחבת רחבה (שנכנסת לתנור) על אש בינונית. מטגנים עד שהשום מזהיב. מגבירים את האש ומוסיפים את הבצל. מטגנים עוד כמה דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הזוקיני, הפלפל והחצילים ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הסוכר, הזיתים, הריחן, הצלפים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מצמידים מעל הירקות עיגול נייר אפייה עם חור במרכזו. מכניסים את המחבת לתנור ואופים כחצי שעה עד שהירקות רכים. ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
לשעועית מכניסים אותה לסיר קטן יחד עם הציר. מחממים ומסירים מהאש. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
לדג מחממים תנור ל-250 מעלות. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה עד שהיא רותחת. בינתיים מורחים את הדג בנדיבות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. מניחים את פרוסות הדג במחבת עם צד העור כלפי מטה וצורבים 2-3 דקות עד שהעור משחים. הופכים את הדגים וצורבים עוד דקה או שתיים עד להשחמה. מניחים את הדג עם צד העור כלפי מטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ל-4 עד 6 דקות.
מחלקים את הקפונטה למרכז צלחות ההגשה. שמים עליה מספר כפות מהשעועית החמה עם הנוזלים ומניחים את נתחי הדג מלמעלה.
מגיש:
מקור: מסעדת אורנה ואלה
שתף את המתכון
