הוראות הכנה
מרכיבים
6 עופיונים טריים
למשרה:
חצי כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס שמן זית
2 כפות ג'נג'ר טרי קצוץ
6 שיני שום קצוצות
כף עלי טימין
פלפל שחור גרוס
למילוי:
500 גר' ערמונים קלויים, קלופים ושבורים גס
5 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס יין אדום יבש
חצי כוס פירורי לחם או קמח מצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1.מכינים את העופיונים: מערבים את חומרי המשרה, מורחים בתערובת את העופות
פנים וחוץ ומשרים אותם כשעה .
2.מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את
השום, בצל, טימין, מלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים לדקה של טיגון ויוצקים
פנימה את היין. מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מערבבים פנימה את
פירורי הלחם/קמח מצה וחצי כוס פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.מוציאים
ומקררים מעט.
3.ממלאים את העופיונים היטב בתערובת.
4.מניחים אותם בתבניות צליה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות
לשלושים עד ארבעים דקות כשמידי פעם משקים את העופיונים בנוזלים
שבתבנית.אפשר להגיש עם אורז לבן.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
