חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלמידה לבנה על ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלמידה לבנה על ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 פלמידה לבנה במשקל של לפחות 1.5 ק"ג
מעט שמן זית
מעט מלח גס
למשרה: 2 כפות גדושות טפנד זיתים שחורים עם אנשובי (ע"ע)
רבע כוס שמן זית
2 כפות יין לבן יבש
חצי כפית טרגון
מיץ מחצי לימון
חצי כפית רוזמרין
רבע כפית מלח
מעט גרגרי פלפל שחור
מעט גרגרי כוסברה
מעט גרגרי חרדל
2 שיני שום קצוצות
לירקות: 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר גדול קלוף וחתוך גס
1 פקעת שומר חתוכה לרבעים או שמיניות
3 קישואים קטנים חתוכים גס
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. חורצים את הדג לכל האורך חריצים חריצים. מעסים את הדג עם מעט מהמשרה. את שאר המשרה מערבבים עם הירקות ומעבירים אותם לתבנית אפיה גדולה. מניחים את הדג מעליהם. מעל מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-30 דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של ישראל אהרוני מתוך אהרוני מבשל לחברים
שתף את המתכון