הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים גדולות
100 גרם סוכר
75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
100 גרם קמח מצה
2 כפיות אבקת אפייה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה
1. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החמאה
המומסת ומערבבים היטב/ בהקצפה במהירות איטית או בעזרת מטרפה מקפלים
פנימה קמח מצה, אבקת אפייה, קליפת לימון ותמצית וניל. מכסים ומניחים
לשעה במקרר
2. מחממים תנור ל-190 מעלות ומורחים היטב בחמאה את תבנית המדלין.
3. מערבבים את הבלילה וממלאים השקעים לכדי 3/4 מהנפח.
4. אופים כ 10 דקות, עד שהמדלינים תופחים ומזהיבים. אם ההשחמה מקדימה את
התפיחה פותחים מעט את דלת התנור.
5. מיד כשמוציאים מהתנור, הופכים את התבנית ובעזרת מכות קלות משחררים את
העוגיות . מגישים מיד או מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום. העוגיות
נשמרות מספר ימים, אך לעולם אינן טעימות כמו בהיותן חמות.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון
