חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלסונס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלסונס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
לבצק:
500 גר' קמח מנופה
3 ביצים
כף מיץ לימון
4 כפות שמן זית
כוס מים קרים
כפית גדושה מלח
למילוי:
500 גר' גבינה צפתית יבשה, מגורדת גס
500 גר' גבינת "טוב טעם"
ביצה
להגשה:
מעט חמאה
אופן ההכנה
הכנה:
-להכנת הבצק: שמים את הביצים, המים, המלח, הלימון והשמן וטורפים יחד טוב טוב. מכניסים את הקמח לאט לאט. לשים את הבצק היטב, שיהיה רך גמיש ולא נדבק לידים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
-מערבים את חומרי המילוי הקערה ומקררים מעט.
-מחלקים את הבצק לשניים. מרדים כל חלק על משטח מקומח מעט, לעלה עגול ודק.
- שמים מעט המילוי בעזרת כפית, בשורה עגולה, בשוליים החיצוניים של העיגול, כשמשיאים כשלושה ס"מ של בצק. מקפלים שלוי הבצק הפנויים, על שורת המילוי ומהדקים היטב.
-בעזרת כוס קטנה חותכים את הבצק שסביב המילוי לחצאי עיגולים ממולאים. מהדקים את קצוות הקלסונס.
-מרתיחים סיר עם מים ומלח. כשהמים רותחים, מכניסים לתוכם את הקלסונס לבישול של כשתי דקות, עד שהם צפים. מוציאים ומסננים. מניחים אותם בכלי. מפזרים על הקלסונם שבכלי מעט קוביות חמאה ומכניסים לתנור למספר דקות.
מגיש: zohar neeman
מקור:
שתף את המתכון