הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
לבצק:
500 גר' קמח מנופה
3 ביצים
כף מיץ לימון
4 כפות שמן זית
כוס מים קרים
כפית גדושה מלח
למילוי:
500 גר' גבינה צפתית יבשה, מגורדת גס
500 גר' גבינת "טוב טעם"
ביצה
להגשה:
מעט חמאה
אופן ההכנה
הכנה:
-להכנת הבצק: שמים את הביצים, המים, המלח, הלימון והשמן וטורפים יחד טוב טוב. מכניסים את הקמח לאט לאט. לשים את הבצק היטב, שיהיה רך גמיש ולא נדבק לידים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
-מערבים את חומרי המילוי הקערה ומקררים מעט.
-מחלקים את הבצק לשניים. מרדים כל חלק על משטח מקומח מעט, לעלה עגול ודק.
- שמים מעט המילוי בעזרת כפית, בשורה עגולה, בשוליים החיצוניים של העיגול, כשמשיאים כשלושה ס"מ של בצק. מקפלים שלוי הבצק הפנויים, על שורת המילוי ומהדקים היטב.
-בעזרת כוס קטנה חותכים את הבצק שסביב המילוי לחצאי עיגולים ממולאים. מהדקים את קצוות הקלסונס.
-מרתיחים סיר עם מים ומלח. כשהמים רותחים, מכניסים לתוכם את הקלסונס לבישול של כשתי דקות, עד שהם צפים. מוציאים ומסננים. מניחים אותם בכלי. מפזרים על הקלסונם שבכלי מעט קוביות חמאה ומכניסים לתנור למספר דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
