חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזאניה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרשם חברתי עפ"י הזכרון של הטעם המיוחד של המאכל שאכלנו במסעדה איטלקית בטבריה.
לזאניה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרשם חברתי עפ"י הזכרון של הטעם המיוחד של המאכל שאכלנו במסעדה איטלקית בטבריה.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' גבינה צהובה קשה מגורדת.
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
1 שמנת מתוקה לקצפת.
2 כוסות חלב
4 כפות אבקת מרק פטריות "קנור"
1 בצל בינוני חתוך לפרוסות דקות.
50 גר' מרגרינה בטעם חמאה.
2 שני שום חתוכות לפרוסות דקות.
1 קופסה פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות מנוזלים (230 גר' נטו)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
אטריות רחבות ללזניה (כמות שתספיק ל 3 שכבות)
קורט מלח
אופן ההכנה
שלב 1
לבשל את האטריות במים רותחים, לפי ההוראות, עד שמתרככות. לסנן ולשמור בכלי נפרד.
להמיס את המרגרינה במחבת ולטגן את הבצל והשום ,תוך בחישה, עד שמזהיב.
להוסיף את הפטריות המסוננות +קורט מלח+ פלפל גרוס לטגן ,תוך בחישה,
2-3 דקות ולהסיר מהאש.
שלב 2
בכלי נפרד:
לערבב: קוטג' + גבינה צהובה מגורדת + שמנת +2 ביצים טרופות+2 כפות אבקת מרק פטריות "קנור"
ולהוסיף לתערובת המטוגנת של שלב 1
עריכה בתבנית:
לרסס שכבה דקה של שמן על התחתית והשוליים של התבנית ולכסות בשכבת סולת דקה.
לסדר את האטריות בשכבה תחתונה לכסות ב1/3 מן התערובת.
לחזור על התהליך עם עוד שתי שכבות.
לאפות 25 דק' ב 200 מעלות.
רוטב ללזאניה: (אפשר להכין עם גמר האפייה)
1 כוס חלב + 2 כפות אבקת מרק פטריות "קנור" להביא לרתיחה בסיר קטן תוך בחישה.
לכבות את האש ולצקת על הלזניה החמה בגמר האפייה.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון