הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' גבינה צהובה קשה מגורדת.
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
1 שמנת מתוקה לקצפת.
2 כוסות חלב
4 כפות אבקת מרק פטריות "קנור"
1 בצל בינוני חתוך לפרוסות דקות.
50 גר' מרגרינה בטעם חמאה.
2 שני שום חתוכות לפרוסות דקות.
1 קופסה פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות מנוזלים (230 גר' נטו)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
אטריות רחבות ללזניה (כמות שתספיק ל 3 שכבות)
קורט מלח
אופן ההכנה
שלב 1
לבשל את האטריות במים רותחים, לפי ההוראות, עד שמתרככות. לסנן ולשמור בכלי נפרד.
להמיס את המרגרינה במחבת ולטגן את הבצל והשום ,תוך בחישה, עד שמזהיב.
להוסיף את הפטריות המסוננות +קורט מלח+ פלפל גרוס לטגן ,תוך בחישה,
2-3 דקות ולהסיר מהאש.
שלב 2
בכלי נפרד:
לערבב: קוטג' + גבינה צהובה מגורדת + שמנת +2 ביצים טרופות+2 כפות אבקת מרק פטריות "קנור"
ולהוסיף לתערובת המטוגנת של שלב 1
עריכה בתבנית:
לרסס שכבה דקה של שמן על התחתית והשוליים של התבנית ולכסות בשכבת סולת דקה.
לסדר את האטריות בשכבה תחתונה לכסות ב1/3 מן התערובת.
לחזור על התהליך עם עוד שתי שכבות.
לאפות 25 דק' ב 200 מעלות.
רוטב ללזאניה: (אפשר להכין עם גמר האפייה)
1 כוס חלב + 2 כפות אבקת מרק פטריות "קנור" להביא לרתיחה בסיר קטן תוך בחישה.
לכבות את האש ולצקת על הלזניה החמה בגמר האפייה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
