הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת תפוחי האדמה-
1 ק"ג תפוחי אדמה
6 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
למלית הבשר-
שמן לטיגון
2 בצלים גדולים, קצוצים דק.
100 גרם שקדים קלופים וקצוצים (אפשר גם בלי)
750 גרם בשר בקר טחון
100 גרם צימוקי סולטנינה (אפשר גם בלי)
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
שמן לשימון התבנית
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שיתרכחו. קולפים ומועכים למחית חלקה. מניחים להצטנן מעט. מוסיפים למחית את ביצים ואגוז המוסקט ומתבלים במלח ופלפל. שומרים בצד.
2. מחממים את התנור לחום בינוני.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שישחים. מפוררים במזלג במשך הטיגון.
4. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואגוז המוסקט ומטגנים כ-12 דקות. מסירים מן האש, מתבלים במלח ופלפל ומצננים מעט. מוסיפים את הביצה ובוחשים היטב.
5. משמנים את התבנית ומשטחים בתחתיתה מחצית מתערובת תפוחי האדמה. שמים על תפוחי האדמה את תערובת הבשר ומחסים ביתרת תפוחי האדמה.
6. אופים 45 דקות.
מגיש:
מקור: פשטידות/קובי בר
שתף את המתכון
