הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג סרדינים
8 גבעולי כרישה צעירה
1 תפוח עץ ירוק גדול מסוג גרנד סמית
1 לימון
¼ כוס שמנת מתוקה
שליש כוס חלב
20 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל
לקישוט: 4 גבעולי שמיר יפים ונקיים
2 כפות פרג
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חותכים את הסרדינים, מסירים את הראש, מנקים ומפלטים (משאירים את העור). קולפים את הלימון וסוחטים אותו למיץ. את הקליפה חותכים לרצועות דקיקות וחולטים לדקות ספורות. קולפים את התפוח וחותכים לפרוסות עגולות דקות. בעזרת חותכן חותכים עיגולים שווים שיתאימו לפורמה עגולה. מזליפים על התפוחים מעט ממיץ הלימון.
משרים את הדגים במלח, פלפל ומחצית ממיץ הלימון למשך כרבע שעה. מקציפים את השמנת והחלב לקצפת רכה. מוסיפים לקצפת את יתרת מיץ הלימון ומערבבים עד לאיחוד. חולטים קלות את הכרישה.
מסדרים בארבע פורמות כדלהלן: מניחים דיסק של תפוח עץ בתחתית. על השוליים הפנימיים מניחים את הסרדינים כאשר צד העור כלפי חוץ (כשנוציא את הפורמה יראה כאילו יש עיגול של דג עם צד כסוף מבריק בחוץ ובפנים מילוי). מניחים שכבת קרם, תפוח ועוד שכבת קרם ומחליקים. מצננים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.
מעבירים בזהירות לצלחת הגשה. מסירים את הפורמה.מניחים שתי כרישות לכל סועד.ומפזרים מעל מעט שמן זית, מעט פרג ומעט פפריקה.
מגיש:
מקור: שף מישל ברונאו
שתף את המתכון
