חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סרדינים טריים במרינדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סרדינים טריים במרינדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג סרדינים
8 גבעולי כרישה צעירה
1 תפוח עץ ירוק גדול מסוג גרנד סמית
1 לימון
¼ כוס שמנת מתוקה
שליש כוס חלב
20 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל
לקישוט: 4 גבעולי שמיר יפים ונקיים
2 כפות פרג
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חותכים את הסרדינים, מסירים את הראש, מנקים ומפלטים (משאירים את העור). קולפים את הלימון וסוחטים אותו למיץ. את הקליפה חותכים לרצועות דקיקות וחולטים לדקות ספורות. קולפים את התפוח וחותכים לפרוסות עגולות דקות. בעזרת חותכן חותכים עיגולים שווים שיתאימו לפורמה עגולה. מזליפים על התפוחים מעט ממיץ הלימון.
משרים את הדגים במלח, פלפל ומחצית ממיץ הלימון למשך כרבע שעה. מקציפים את השמנת והחלב לקצפת רכה. מוסיפים לקצפת את יתרת מיץ הלימון ומערבבים עד לאיחוד. חולטים קלות את הכרישה.
מסדרים בארבע פורמות כדלהלן: מניחים דיסק של תפוח עץ בתחתית. על השוליים הפנימיים מניחים את הסרדינים כאשר צד העור כלפי חוץ (כשנוציא את הפורמה יראה כאילו יש עיגול של דג עם צד כסוף מבריק בחוץ ובפנים מילוי). מניחים שכבת קרם, תפוח ועוד שכבת קרם ומחליקים. מצננים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.
מעבירים בזהירות לצלחת הגשה. מסירים את הפורמה.מניחים שתי כרישות לכל סועד.ומפזרים מעל מעט שמן זית, מעט פרג ומעט פפריקה.
מגיש: dylam
מקור: שף מישל ברונאו
שתף את המתכון