חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת אווז בקרמל קלמנטינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירת אווז בקרמל קלמנטינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 שוקי אווז נקיות
100 גרם סוכר חום
מיץ מחצי לימון
4 כפות חומץ שרי או חומץ יין אדום
קליפה מגוררת משלוש קלמנטינות
1 כוס יין רוזה
2 מקלות קינמון
3 שיני שום
3 כוסות ציר עוף
5 קלמנטינות שטופות וחצויות
חומץ בלסמי לפי הטעם
אופן ההכנה
מנקים את שוקי האווז מעודפי שומן בעזרת סכין חדה. חורצים את העור בדוגמת שתי וערב ומשחימים במחבת צלייה. מחממים בסיר סוכר חום ומיץ לימון עם שתי כפות מים עד לקבלת קרמל. מוסיפים חומץ, מבשלים שתי דקות ומוסיפים מיץ קלמנטינות. מכניסים את שוקי האווז לקרמל, יוצקים יין ומקלות קינמון, שום וצרור בד עם קליפות הקלמנטינות. יוצקים ציר לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה קלה עם מכסה סגור כשלוש שעות עד לריכוך הבשר. אחרי שעה של בישול מוציאים בעזרת מצקת חצי כוס מנוזלי הבישול לסיר אחר ומבשלים בו את חצאי הקלמנטינות כשעה (מוסיפים מים במידת הצורך). מניחים בצד עד להגשה. כאשר הבשר מוכן, מוציאים את צרור קליפות הקלמנטינות, מצננים ומסירים את השומן שנקרש.
לפני ההגשה מחממים, מזליפים מעט חומץ בלסמי ומגישים עם חצאי הקלמנטינות המבושלות.
מגיש: dylam
מקור: שף מיכל מוזס
שתף את המתכון