הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
2 גבעולי כרישה פרוסים (חלק לבן בלבד)
2 גזרים פרוסים
1 שורש סלרי פרוס
3 שורשי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 בקבוק יין אדום יבש
קמח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
2 כוסות מרק עוף
צרור טימין
אופן ההכנה
מניחים את הבשר בכלי גדול. מניחים עליו את הירקות, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל. יוצקים את היין, מכסים ומשהים במקרר ל-8 שעות לפחות עד 24 שעות. מוציאים את נתחי הבשר ומייבשים עם מגבת נייר. מסננים ושומרים את היין בנפרד ואת הירקות בנפרד. מתבלים קמח במלח ופלפל ומצפים את קוביות הבקר. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את קוביות עד להזהבה נאה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים לסיר את הירקות מהמשרה ומטגנים להזהבה נאה. יוצקים את המרק ואת היין, מוסיפים צרור טימין ומחזירים את הבקר לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.מבשלים כשעתיים, עד שהבקר רך והרוטב מצטמצם. במידת הצורך מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מגישים חם עם אורז או פירה.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון
