הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי מקרל גדולים מנוקים
1 פלפל אדום קצוץ דק מאד
מיץ מלימון אחד
עלה דפנה
½ צרור עירית
½ צרור טרגון
½ צרור פטרוזיליה
½ כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
4 עלי ריחן
אופן ההכנה
מפלטים את הדגים ומוציאים שאריות עצמות בעזרת פינצטה. משרים את הפילטים של הדג במקרר למשך 24 שעות עם מלח ים. למחרת מנקים את הפילטים מהמלח ודואגים שלא יישאר עליהם מלח כלל. חותכים את הפילטים לרצועות שוות בגודלן לאורך. מצננים. חוצים לרוחב את הפילטים של הדג. כותשים את העירית, הפטרוזיליה והטרגון בעזרת מכתש ועלי לקבלת מעין ממרח. בקערה מערבבים את עשבי התיבול, עלה הדפנה, פלפל שחור והפלפל האדום. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים.
מסדרים את רצועות המקרל על צלחת הגשה בצורת מניפה כך שתכסה את כל שטח פני הצלחת. יוצקים מעל את התערובת של עשבי התיבול עם השמן. מקשטים בעלי ריחן ומגישים.
מגיש:
מקור: שף סרג' קורביל
שתף את המתכון
